A Broadband and ADSL forum. BroadbanterBanter

Welcome to BroadbanterBanter.

You are currently viewing as a guest which gives you limited access to view most discussions and other FREE features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today.

Go Back   Home » BroadbanterBanter forum » Newsgroup Discussions » uk.comp.home-networking (UK home networking)
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

uk.comp.home-networking (UK home networking) (uk.comp.home-networking) Discussion of all aspects of computer networking in the home, regardless of the platforms, software, topologies and protocols used. Examples of topics include recommendations for hardware or suppliers (e.g. NICs and cabling), protocols, servers, and specific network software. Advertising is not allowed.

XP Pro network works but...



 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 1st 03, 01:55 AM posted to uk.comp.home-networking
in2minds
external usenet poster
 
Posts: 1
Default XP Pro network works but...

client and server both run XP pro, ZoneAlarm Pro, and have USR wireless
network cards

both client and server can see, ping and share files with each other, client
can ping server (192.168.1.1) and dynamic internet IP

thing is the client can't access the internet via the server

have client set with
IP 192.168.1.2
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.1

server set with
IP 192.168.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0

AFAICT all of windows auto settings are disabled

can anyone offer some suggestions ??

btw, the problem remains with or without ZoneAlarm running on either/both pc

thanks
Les




  #2  
Old September 1st 03, 03:19 AM posted to uk.comp.home-networking
Marcus Fox
external usenet poster
 
Posts: 33
Default XP Pro network works but...


"in2minds" wrote in message
.. .
client and server both run XP pro, ZoneAlarm Pro, and have USR wireless
network cards

both client and server can see, ping and share files with each other,

client
can ping server (192.168.1.1) and dynamic internet IP

thing is the client can't access the internet via the server

have client set with
IP 192.168.1.2
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.1

server set with
IP 192.168.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0

AFAICT all of windows auto settings are disabled

can anyone offer some suggestions ??

btw, the problem remains with or without ZoneAlarm running on either/both

pc

Set both host and client to obtain IP automatically, then run the network
setup wizard on the host. If the IP addresses default to 169.xxx.xxx.xxx
then you may have (apparently a common problem with XP ICS if you read
around the groups) a screwy DCHP server. You could try a proxy, I had the
same problem and am now running AnalogX Proxy.

Marcus


  #3  
Old September 5th 03, 03:41 AM posted to uk.comp.home-networking
Robin Goodfellow
external usenet poster
 
Posts: 7
Default XP Pro network works but...

Have you enabled sharing on your internet connection?


"in2minds" wrote in message
.. .
client and server both run XP pro, ZoneAlarm Pro, and have USR wireless
network cards

both client and server can see, ping and share files with each other,

client
can ping server (192.168.1.1) and dynamic internet IP

thing is the client can't access the internet via the server

have client set with
IP 192.168.1.2
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.1

server set with
IP 192.168.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0

AFAICT all of windows auto settings are disabled

can anyone offer some suggestions ??

btw, the problem remains with or without ZoneAlarm running on either/both

pc

thanks
Les






  #4  
Old September 16th 03, 05:15 PM posted to uk.comp.home-networking
Stephen
external usenet poster
 
Posts: 22
Default XP Pro network works but...

Did this work? cos i have the same problem? it might be that i am running a
DHCP on both pcs? any idea's.

Stephen

"Marcus Fox" wrote in
message ...

"in2minds" wrote in message
.. .
client and server both run XP pro, ZoneAlarm Pro, and have USR wireless
network cards

both client and server can see, ping and share files with each other,

client
can ping server (192.168.1.1) and dynamic internet IP

thing is the client can't access the internet via the server

have client set with
IP 192.168.1.2
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.1

server set with
IP 192.168.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0

AFAICT all of windows auto settings are disabled

can anyone offer some suggestions ??

btw, the problem remains with or without ZoneAlarm running on

either/both
pc

Set both host and client to obtain IP automatically, then run the network
setup wizard on the host. If the IP addresses default to 169.xxx.xxx.xxx
then you may have (apparently a common problem with XP ICS if you read
around the groups) a screwy DCHP server. You could try a proxy, I had the
same problem and am now running AnalogX Proxy.

Marcus




 




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
works rmr uk.telecom.voip (UK VOIP) 1 January 27th 06 10:16 AM
6$ into $10 000? THIS REALLY WORKS!!!! Be Rich uk.telecom.broadband (UK broadband) 0 September 14th 04 01:24 AM
Wireless - how far and what kit works Tony Lewis uk.telecom.broadband (UK broadband) 11 February 9th 04 01:09 PM


All times are GMT +1. The time now is 01:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.Content Relevant URLs by vBSEO 2.4.0
Copyright 2004-2019 BroadbanterBanter.
The comments are property of their posters.